De Berg Noord

Deze wijk, die samen met De Berg Zuid het Bergkwartier vormt, is gelegen tussen de N221 (Daam Fockemalaan), de Aletta Jacobslaan, de Barchman Wuytierslaan, de Utrechtse wegen de spoorlijn. De straatnamen die je tegenkomt in de wijk, zijn veelal vernoemd naar namen van parlementariërs, belangrijke vrouwen, leden van het koninklijke huis en staatslieden.

Koop/Huur

Koop/huur

Algemene woondata

27%

Eenpersoons

36%

Zonder kinderen

37%

Met kinderen

1425

huishoudens

3430

Inwoners

Leeftijden

Leeftijdchart

Geschiedenis van De Berg Noord

De naam ‘Bergh’ is terug te vinden in een rechterlijke uitspraak over een stuk landbouwgrond uit 1394 en heeft betrekking op de Amersfoortse Berg. Dit stuk landbouwgrond lag ten zuiden van de stad op de berg en heette de Amersfoortse Eng. Een belangrijke weg uit het verleden is de Utrechtseweg. Deze weg is al sinds de Middeleeuwen in gebruik. Oorspronkelijk liep de deze weg iets anders dan hoe die tegenwoordig is. Tegen 1648 is de huidige Utrechtseweg aangelegd. Na de aanleg van de spoorweg in 1863 richting Utrecht is er eigenlijk pas echt gestart met de bouw van enkele grote villa’s. De bochtige wegen in de wijk zijn afkomstig van de Engelse landschapsstijl, dat als inspiratie is gebruikt. In 1912 is op het hoogste punt, op de berg, een watertoren gebouwd, die hedendaags nog steeds te bewonderen is.

 

 

 

Ook wonen in De Berg Noord?

Als makelaar werkzaam in Amersfoort en omgeving geven wij je graag alle informatie over de woonmogelijkheden in het De Berg Noord. Ben jij benieuwd welke huizen te koop staan in Amersfoort? Ons woningaanbod bekijk je hier. Meer informatie of andere vragen? Neem gerust en vrijblijvend contact met ons op.