Nieuwbouw

Al vanaf 1980 wonen Luud en Nicole Barendregt aan de Oude Arnhemseweg 17.

“Het is een leuke en charmante woning en we hebben er al die jaren met veel plezier gewoond. We hebben hier van alles meegemaakt en het liefst bleven we hier voor altijd wonen. Maar naarmate de kinderen ouder werden, hielden we ruimte over. Toch wilden we niet verhuizen, want het plekje vinden we geweldig. Omdat ons huis veel grond had, kwamen we op het plan om het perceel te splitsen. Op deze manier konden we naast onze oude woning een nieuwe woning bouwen. Zo kunnen we kleiner gaan wonen zonder deze locatie te verlaten.”

De voorbereidingen voor de nieuwe woning hebben twee jaar geduurd. In februari 2020 kregen Luud en Nicole groen licht vanuit gemeente Ede en kort daarna ging de schop in de grond.

“Vanuit de gemeente kregen we verschillende richtlijnen. De woning moest bijvoorbeeld niet vrijstaand worden en moest dezelfde uitstraling krijgen als de bestaande woning. Die richtlijnen hebben we opgevolgd en we zijn ontzettend blij met het resultaat. Het is echt een geheel geworden.”

Verkoop

“Toen wij besloten om ons huis in de verkoop te zetten, gingen we op zoek naar een makelaar. Door positieve ervaringen van anderen kwamen we uit bij Domicilie. We zijn uitermate tevreden over begeleiding door team van makelaars en kantoorgenoten! De verkoop van de woning ging boven verwachting snel. Ook met het resultaat zijn we dik tevreden. “

“We hebben plezierig contact met de kopers. Onze nieuwe woning is erg duurzaam, maar onze oude woning had energielabel G. Daar wilden de kopers wel wat aan doen. De buitenkant blijft hetzelfde, maar vanbinnen gaan ze veel veranderen. We vinden dat leuk om te zien en zijn erg benieuwd hoe het gaat worden.“

Verhuizing

“Wat we het meeste gaan missen? Dat is waarschijnlijk het zwembad. Of de bergruimte. Over bergruimte gesproken, we hebben ontzettend moeten ontspullen. We hebben hier 42 jaar gewoond, dus dat betekent dat we ook 42 jaar moeten opruimen.

Met onze familie en vrienden hebben we uitgebreid afscheid genomen van de woning. Want zij hebben natuurlijk ook veel meegemaakt in dit huis. We vinden het ontzettend leuk dat we zulke mooie foto’s hebben van de woning. De foto’s die bij de verkoop van onze woning zijn gemaakt, nemen we mee als herinnering. Het is een prachtige verkoopbrochure geworden en de video is ook erg leuk om terug te kijken.”

Een stukje geschiedenis

Niet alleen het verhaal van Luud en Nicole is interessant, ook het verhaal van de woning zelf is het vertellen waard. De honderd jaar oude woning aan de Oude Arnhemseweg is namelijk gebouwd van de stenen die gebruikt werden voor barakken. In de Eerste Wereldoorlog vluchtten meer dan een miljoen Belgen de grens over naar het neutrale Nederland. Duizenden hiervan werden opgevangen op de hei in Ede.  Daar werd een kamp gebouwd, bestaande uit verschillende stenen barakken. De Oude Arnhemseweg was de verbinding tussen het dorp en de hei. Na de oorlog gingen de Belgen weer terug naar België en het kampement werd afgebroken. De stenen die gebruikt werden voor de barakken, werden in 1922 gebruikt om woningen van te bouwen. Waaronder ook de woning van Luud en Nicole.

Adreswijziging

Nog even over de adreswijzigingen, want ook dat mag niet onbesproken blijven. Heel officieel zou het nieuwe huis het nummer 15a krijgen. Toen Luud en Nicole dat hoorden, hebben ze de gemeente gebeld met de vraag of zij eventueel 17a konden krijgen. Zo bleef er nog steeds een 17 in het huisnummer.

”De gemeente vond zo leuk dat wij zo lang op dezelfde plek woonden, dat ze graag met ons mee wilden denken. Nu is het nieuwe huis nummer 17 geworden en het oude huis 17a. Wij hebben dus geen adreswijziging, ideaal!

De cijfers op een rij

  • Lokale marktkennis: 10
  • Deskundigheid: 10
  • Service en begeleiding: 10
  • Prijs/kwaliteit: 10

We wensen Luud en Nicole veel woonplezier in hun nieuwe woning!