1. De vriezer ontdooien

Een weinig tijdrovend klusje, áls je er maar op tijd mee begint. De vriezer moet ontdooid worden en dat kan voor plassen zorgen. Maar liever wat nattigheid dan een bevroren blok op de dag van vertrek. Zorg dus dat je de inhoud tijdig verplaatst en het smeltwater opvangt.

2. De werkster opzeggen

Behalve als je binnen hetzelfde postcodegebied blijft, is het aanhouden van de werkster (en/of glazenwasser) vaak niet mogelijk na een verhuizing. Wel zo fijn om hem of haar niet op het laatste moment van de verhuisplannen op de hoogte brengen. Zij moeten immers op zoek naar een andere bron van inkomsten (tip voor de nieuwe bewoners!) en het is fijn als ze zich daar tijdig op kunnen voorbereiden.

3. Geheime opbergplek

Tijdens vakantie was dat luik achter het trappenhuis zo’n fijne plek om waardevolle zaken te verstoppen, maar oei, wat baal je als je er weken later achter komt dat het zilveren bestek van grootmoeder daar nog ligt. De nieuwe bewoners zullen vast de slechtste niet zijn en je jouw erfstukken gunnen, maar loop je vaste opbergplekken nog even na voordat je de deur achter je in het slot trekt.

4. Vrij vragen

Wist je dat er zoiets als verhuisverlof bestaat? Niet iedere werkgever hanteert dat, maar soms heb je recht op extra vrije dagen die je kunt opnemen tijdens je verhuizing. Want al zijn je spullen overgeheveld, het is fijn om een dag of 2 vrij te hebben voor het uitpakken van de talloze dozen. Wil je weten of je recht hebt op vrije dagen? De regels omtrent bijzonder verlof kun je terugvinden in je cao of contract.

5. Foto van je snoeren

Niks is zo frustrerend als het opnieuw aansluiten van je televisie. Of je computer. Of welk elektrisch apparaat dan ook. De complete waanzin met vreemde ingangen en gekke kleuren snoer voorkomen? Maak dan een foto van het gebeuren en volg de draden op het plaatje om de puzzel succesvol te volbrengen.

Domicilie Verhuisplanner

Hebben wij jouw woning voor jou verkocht of aangekocht? Dan krijg je van ons een handige verhuisplanner met een checklist en nuttige verhuistips. Zo hoef je niets meer te vergeten! Bovendien mag je ook nog eens 1 dag gratis gebruikmaken van onze verhuisbus én krijg je 75 verhuiskaarten van ons cadeau.