Wat is de bedenktijd bij de aankoop van een huis?

We leggen je graag nog even uit wat de wettelijke bedenktijd betekent en hoe dit normaal gesproken werkt. Als je een bod hebt uitgebracht op een woning en deze is geaccepteerd, kan het uiteraard voorkomen dat je begint te twijfelen of wegens een andere reden de koop niet door wilt laten gaan. Je kunt je dan beroepen op de wettelijke bedenktijd. Dit maakt het mogelijk om de koopovereenkomst binnen de wettelijke bedenktijd volledig te ontbinden, zonder dat je hier een geldige reden voor hoeft op te geven.

Hoe lang is de bedenktijd na de aankoop van een huis?

Normaal gesproken heeft de koper volgens de wet het recht om binnen drie dagen, van de aankoop af te zien zonder enige reden. Van deze drie dagen moeten hiervan minimaal twee werkdagen zijn. In deze drie dagen worden weekenden en feestdagen niet meegeteld. Dit kan ervoor zorgen dat de wettelijke bedenktijd in sommige gevallen dus langer duurt dan drie dagen.

Meer informatie over de wettelijke bedenktijd?

Heb jij een vraag over de wettelijke bedenktijd? Of een andere vraag over het verkopen van je woning, het aankopen van jouw woning, taxaties of hypotheken? Wij staan voor je klaar!