Huren & kopen

U zoekt een nieuw bedrijfspand. Daarbij let u op de locatie en bereikbaarheid, gebruiksmogelijkheden, onderhoudsstaat, uitbreidingsmogelijkheden en natuurlijk de prijs en condities. Om de beste keuze te kunnen maken, is het verstandig om een onafhankelijke deskundige in de arm te nemen. Deze komt op voor uw belangen en helpt u een weloverwogen keuze te maken bij de huur of koop van uw nieuwe bedrijfshuisvesting. De aanhuur- en aankoopmakelaars van Domicilie kunnen u hierbij begeleiden.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Bij Domicilie hebben we kennis van wat er speelt in de markt, van het huidige aanbod en van transacties die in het verleden zijn gedaan. Ook kunnen we u informeren over verborgen aanbod: objecten die (nog) niet op websites te vinden zijn. Bovendien weten we welke ruimtelijke ontwikkelingen er gaan plaatsvinden. Hierdoor kunt u rekenen op perfect advies en persoonlijke begeleiding gedurende het gehele proces van aankoop of aanhuur.

Aanhuur

Bij het huren van een nieuw bedrijfspand verzorgt Domicilie:

  • uitvoerige begeleiding bij het bezichtigen van uw toekomstige bedrijfshuisvesting
  • huurwaardeadvies
  • professionele onderhandeling met verhuurder of zijn makelaar
  • rekenkundige vergelijkingen op basis van contante waardeberekeningen
  • vastleggen van alle voorwaarden in een huurvoorstel
  • controleren van de huurovereenkomst
  • begeleiding bij de inspectie en sleuteloverdracht

Heronderhandelen

Wanneer uw oorspronkelijke huurovereenkomst nog niet afgelopen is, kan heronderhandelen voordeel voor u opleveren. De verhuurder is immers ook gebaat bij de zekerheid van een tussentijdse verlenging van het huurcontract. Voor u betekent dat vaak gunstigere huurvoorwaarden, betere huurcondities, flexibilisering van de huurtermijn(en), lagere huurkosten en/of een incentive in de vorm van een huurvrije periode. Domicilie adviseert u graag en kan u de onderhandelingen uit handen nemen.

Aankoop

Bij de aankoop van bedrijfshuisvesting bespreekt u uw wensen met uw Domicilie aankoopmakelaar. Wij beoordelen de haalbaarheid, marktconformiteit, financiële kansen en eventuele risico’s. Vervolgens selecteren we voor u passende objecten.

Wanneer u een pand geschikt vindt, kan de onderhandeling met de verkopende partij starten. Naast de koopprijs onderhandelen onze makelaars namens u ook de datum van ingebruikname en te behalen (prijs)voordelen uit. Hiermee stellen we een overzichtelijke rapportage op waarin alle afspraken in concept zijn vastgelegd. Hieruit blijkt duidelijk wie voor welke zaken verantwoordelijk is en wie welke kosten of werkzaamheden voor zijn rekening neemt. Bij akkoord zorgen we voor een sluitende koopovereenkomst waarin alle afspraken tussen u en de verkoper eenduidig zijn vastgelegd.

Begeleiding van advies tot overdracht

Aangesloten bij NVM Business

Uitgebreid netwerk

Wilt u meer informatie over Domicilie als aanhuur- of aankoopmakelaar? Neem contact met ons op en we helpen u graag verder.