Waarom een kantoortuin?

Een kantoortuin heeft zeker voordelen. Het is bijvoorbeeld erg overzichtelijk en het bevordert de communicatie tussen medewerkers. Je ziet immers snel waar iemand werkzaam is en kan hier gemakkelijk naar toe lopen, om bijvoorbeeld iets te vragen of om te overleggen. Een kantoortuin is tot slot ook makkelijk in te richten en flexplekken zijn eenvoudig te realiseren.

Waarom kantoortuinen niet werken…..

Toch zijn veel medewerkers van mening dat de typische kantoortuin niet werkt. Door veel medewerkers in één grote ruimte te plaatsen, zullen zij sneller afgeleid zijn door telefoontjes en gepraat tussen collega’s. Dit kan zorgen voor teveel prikkels en geluidsoverlast waardoor medewerkers een verminderde concentratie kunnen ervaren. Wanneer er afscheidingswanden of – elementen aanwezig zijn zorgt een kantoortuin er tevens voor dat er sprake is van een slechte akoestiek. Dus ondanks een kantoortuin als voordeel biedt dat er gemakkelijk gecommuniceerd kan worden tussen medewerkers, wil dit niet zeggen dat de kwaliteit van deze communicatie toeneemt. Dit komt omdat er sneller gepraat wordt over bijvoorbeeld de plannen voor het weekend of andere niet-werk gerelateerde onderwerpen. En dan nog het aspect privacy, iets waar veel medewerkers waarde aan hechten. En laat je met een kantoortuin nou heel weinig tot geen privacy hebben.

In een kantoor staan veel bureaus .

 

Geluidsoverlast & privacy: hoe maak je de kantoortuin gezond?

Het beste is om een kantoorruimte in diverse kamers te splitsen, waarbij je streeft naar afgesloten ruimtes met plek voor 1-4 medewerkers. Helaas is dit voor veel organisaties niet haalbaar en is er maar één optie mogelijk: de kantoortuin.

Een kantoortuin kan overigens wel goed werken, mits er rekening wordt gehouden met de inrichting. Er kunnen het beste verschillende zones gecreëerd worden, zoals een stilte zone, een zone met afgezonderde ruimtes waar men in alle rust en stilte gefocust kan werken, overleggen of geluidloos telefoneren en een zone waar men pauze kan houden. En niet geheel onbelangrijk, zorg dat er een goede ventilatie én klimaatbeheersing is (in alle zones). Verder kunnen er afscheidingen gecreëerd worden. Neem bijvoorbeeld de term ‘kantoortuin’ letterlijk en gebruik planten als afscheiding tussen diverse zones, dit zorgt meteen voor meer zuurstof op kantoor. Mochten medewerkers zich echt niet kunnen focussen, biedt ze dan een koptelefoon aan met noise cancelling, zodat ze zich echt helemaal kunnen focussen op hun werkzaamheden.

Bedrijfsmakelaar Ede, Nijkerk & omstreken

Heeft u een kantoor (met of zonder kantoortuin) die u wilt verkopen of verhuren? Of bent u juist opzoek naar een kantoor om te huren of kopen? Onze bedrijfsmakelaars in Ede en Nijkerk staan voor u klaar! De makelaars van Domicilie weten exact wat er speelt in de zakelijke vastgoedmarkt. Wij kunnen u dan ook als geen ander adviseren bij de verhuur, verkoop, huur of koop van uw bedrijfsonroerendgoed.