Of het vanzelfsprekend was dat de twee broers uit het gezin van vier kinderen in de voetsporen van hun vader, directeur en oprichter Nick de Boer treden? Niet echt, vindt Christiaan (31), maar bijzonder is het eigenlijk wel. Werkzaam in de vestiging in Ede heeft hij na zijn studie Bedrijfskunde in Rotterdam en een loopbaan bij een multinational na ruim vijf jaar zijn draai in de vestiging te Ede inmiddels gevonden. Hetzelfde geldt voor zijn broer Hendrik. “Na mijn studie Bedrijfskunde heb ik bij de Rabobank gewerkt als accountmanager bedrijven. Het contact met ondernemers ligt me, vandaar dat ik me nu vanuit kantoor Nijkerk naast wonen ook veel met bedrijfshuisvesting bezighoud.”

Het juiste zetje

De broers leerden het vak van ervaren collega’s, maar vooral ook van hun vader. Als ze zijn ondernemersstijl moeten formuleren? Christiaan: “Het is leuk om mijn vader van een andere kant te zien dan je van huis uit gewend bent. Als makelaar is hij doortastend. Met oog voor het menselijke aspect. Hij kan op het goede moment precies het juiste zetje geven. Van hem heb ik geleerd om niet al te voorzichtig te zijn. Als je je op de juiste manier uitspreekt, zal niemand je dat kwalijk nemen. Zeggen wat je denkt en niet in bedekte termen spreken. Dat is alleen maar helpend.”

“Commercieel is hij ook heel sterk”, vindt Hendrik. “Ik denk dat er geen makelaar is die zoveel resultaat weet te behalen als hij. Dat heeft alles te maken met het vermogen om de juiste snaar te raken, op het juiste moment. Cruciaal, want in dit vak komt het aan op fingerspitzengefühl. Je moet kunnen levelen met allerlei typen mensen. Van particulieren tot projectontwikkelaars en ondernemers.”