BVO betekenis

BVO is de afkorting voor het bruto vloeroppervlakte van een ruimte of gebouw. Maar betekend en wat valt er onder het BVO? In deze meting worden alle ruimtes meegenomen, dus ook een liftschaft of trapgat. Alles wordt op vloerniveau gemeten, inclusief gevels, dragende wanden, ramen en muren. Is er sprake van een parkeerplaats of fietsenstalling, dan worden deze ook meegerekend. Wel wordt er dan onderscheid gemaakt tussen overdekte- en niet overdekte gebouw gebonden buitenruimten.

Wat is de afkorting NVO?

NVO is de afkorting voor het netto vloeroppervlakte en is de meting op vloerniveau aan de binnenkant van een afzonderlijke ruimten, tussen de binnenmuren. Deze muren worden niet meegenomen in de meting, maar installatieruimtes, liften of technische ruimtes wel. Vaak is het NVO ongeveer 90% van het totale vloeroppervlakte en staat gelijk aan het VVO, maar dan inclusief de verticale verkeersruimtes (liften, trappenhuizen) en de technische installatieruimten.

VVO betekenis 

Het VVO is de afkorting van het verhuurbaar vloeroppervlak. Maar wat valt er onder het VVO? Het omvangt al het vloeroppervlak dat daadwerkelijk gebruikt kan worden als bijvoorbeeld kantoorruimte. Ook algemene ruimtes zoals sanitaire voorzieningen worden opgemeten. Wat niet wordt meegenomen in deze meting is een trappenhuis, trapgat, liftschaft, dragende buitenwanden, installatie/technische ruimtes, parkeerruimte, schalmgat of leidingschacht. Als een ruimte een hoogte heeft van minder dan 1,5 meter, wordt deze ook niet meegerekend. En hoe bereken je het VVO? Dat doe je door alle verhuurbare oppervlaktes van een gebouw of ruimtes bij elkaar op te tellen.

Berekenen van BVO, NVO en VVO

Het BVO, het NVO en het VVO wordt door een NEN 2580 meting berekend. Door middel van een NEN 2580 meting wordt zowel het verhuurbaar- als netto en bruto vloeroppervlakte berekend en bepaald. De NEN 2580 is een Nederlandse norm die gehanteerd wordt om oppervlakte en inhoud van een gebouw te berekenen. Door deze norm de gebruiken worden verschillen of eventuele misverstanden voorkomen. Na de meting ontvang je een officieel certificaat waardoor je precies weet wat het BVO, het NVO en het VVO van een gebouw of ruimte is.

Op zoek naar een kantoorruimte?

Bij het huren, verhuren, kopen of verkopen van een bedrijfspand of kantoorruimte komt veel kijken. De bedrijfsmakelaars van Domicilie hebben jarenlange ervaring en kunnen u helpen bij de perfecte ruimte voor uw bedrijf. Ze zijn op de hoogte wat er speelt in de zakelijke vastgoedmarkt waardoor je van relevant advies en persoonlijke begeleiding wordt voorzien.