D

Corona FAQ: de meestgestelde vragen

De komende periode zullen woningopnames gewoon worden uitgevoerd, waarbij we de voorzorgmaatregelen van het RIVM in acht nemen. Dat betekent dat de voorbereidingen van de verkoop gewoon van start kunnen gaan.

Ja. Domicilie is gewoon telefonisch bereikbaar. Een e-mail sturen kan natuurlijk ook. Verder reageren wij net zo snel als gewoonlijk.

Ja. Onze medialeverancier plant nog gewoon fotografieafspraken in, mits er voldoende fotografen beschikbaar zijn. Hierbij volgen zij de richtlijnen van het RIVM. Vooralsnog verloopt de oplevertermijn van de producten zoals normaal. In het geval er toch afspraken moeten worden afgezegd vanwege ziekte of eventuele nieuwe maatregelen vanuit de overheid, dan zullen de afspraken worden verplaatst naar een later moment.

Nee, dit is niet verstandig. Als koper heb je een onderzoeksplicht naar alle belangrijke zaken in en rond de woning. Hiervoor moet je de woning toch minimaal één keer bezichtigd hebben. Ook kunnen wij ons voorstellen dat je een bepaald gevoel wilt krijgen bij een woning.
Als we kijken naar de adviezen van het RIVM, dan kunnen bezichtigingen gewoon doorgaan. Alle open huizen zijn wel geannuleerd en worden voorlopig ook niet door ons gefaciliteerd.

Tref tijdens bezichtigingen altijd de volgende voorzorgsmaatregelen:

  • Was voor en na de bezichtiging goed je handen.
  • Hoest en nies aan de binnenkant van je elleboog.
  • Schud geen handen en blijf op gepaste afstand.
  • Draag een mondkapje en volg de instructies van de makelaar op.
  • Raak niet onnodig veel zaken (zoals deurklinken) aan tijdens de bezichtiging.

In het geval je klachten hebt of (mogelijk) besmet bent, dan mag er geen bezichtiging plaatsvinden. Meer informatie over besmetting, hygiëne- en voorzorgsmaatregelen vind je op de website van het RIVM.

Als gevolg van de aangescherpte maatregelen mogen huishoudens nog maar twee personen per dag ontvangen. De vraag die dan opkomt is wat dit voor bezichtigingen betekent. Als we kijken naar de adviezen van het RIVM, dan kunnen bezichtigingen gewoon doorgaan. Een bezichtiging is geen privésituatie maar een werksituatie. Alle open huizen zijn wel geannuleerd en worden voorlopig ook niet door ons gefaciliteerd.

Tref tijdens bezichtigingen altijd de volgende voorzorgsmaatregelen:
• Was voor en na de bezichtiging goed je handen.
• Hoest en nies aan de binnenkant van je elleboog.
• Schud geen handen en blijf op gepaste afstand.
• Draag een mondkapje en volg de instructies van de makelaar op.
• Raak niet onnodig veel zaken (zoals deurklinken) aan tijdens de bezichtiging.

Meer informatie over besmetting, hygiëne- en voorzorgsmaatregelen vind je op de website van het RIVM.

Het kan natuurlijk voorkomen dat een verkoper of kijker geen bezichtigingen wenst of een afspraak vanwege ziekte of een besmetting moet worden afgezegd. Uiteraard zullen we hierover contact met je opnemen. Er zijn echter nog meer manieren waarop je een woning toch kunt bekijken!

Bezichtigen op afstand

Voor bijna al onze woningen hebben wij standaard een virtuele tour beschikbaar. Hiermee kun je virtueel van kamer naar kamer rondlopen in de woning, alsof je er middenin staat. Dit geeft een veel beter beeld dan alleen foto’s en video. Zo kun je de woning toch alvast op afstand bekijken en pas overgaan tot een echte bezichtiging bij serieuze interesse.

In overleg kunnen wij ook kijken of er andere mogelijkheden zijn om de woning te bezichtigen, bijvoorbeeld een rondleiding met de makelaar via Whatsapp. Neem hierover contact op met de makelaar. Wij kijken graag samen naar een passende oplossing.

In de meeste gevallen? Ja. Tijdens de eerste golf in maart vorig jaar zagen we nog een beperkte terugloop in het aantal bezichtigingsaanvragen. Nu is dat anders. In tegenstelling tot alle verwachtingen van de banken stijgt de woningmarkt gewoon door. Sterker nog, de huizenprijzen wisten in het eerste kwartaal van 2021 zelfs nog een prijsspurt te maken en een nieuw gemiddeld prijsrecord te vestigen. Het aanbod is verder gekrompen en tegelijkertijd is er nog altijd een woningtekort. Niet eerder waren er zoveel bezichtigingen per woning. Er zijn dus nog altijd veel potentiële huizenkopers. Op dit moment zien wij geen reden om te wachten met het te koop zetten van je huis.

Wil je een andere woning terugkopen en heb je jouw droomhuis nog niet gevonden? Dan kan het vanwege het schaarse aanbod lastig zijn om deze te vinden. In dat geval kun je overwegen om de verkoop even uit te stellen. Wij geven je graag persoonlijk advies over wat in jouw situatie het beste is. Ook kunnen wij je als aankoopmakelaar helpen met het vinden en kopen van je nieuwe woning.

Hoe dan ook kunnen de voorbereidingen voor de verkoop gewoon in gang worden gezet. De woningopnames zullen voorlopig gewoon doorgaan en ook bij onze medialeverancier verloopt de opleveringstermijn van foto’s en plattegronden zoals normaal. Uiteraard blijven wij de ontwikkelingen op de voet volgen.

Nee. In verband met de voorzorgsmaatregelen, faciliteren wij voorlopig geen open huizen. Het welzijn van onze klanten en potentiële kopers staat voorop. Met deze maatregel volgen wij het advies van onze branchevereniging NVM en het RIVM. Als we kijken naar de adviezen van het RIVM, dan kunnen reguliere bezichtigingen gewoon doorgaan.