×

Error message

  • Notice: Undefined index: custom_date_format in date_formatter_format() (line 447 of /home/www/www.domicilie.nl/www/sites/all/modules/date/date.module).
  • Notice: Undefined index: formatted_timezone in theme_date_display_combination() (line 139 of /home/www/www.domicilie.nl/www/sites/all/modules/date/date.theme).
  • Notice: Undefined index: formatted_time in theme_date_display_combination() (line 145 of /home/www/www.domicilie.nl/www/sites/all/modules/date/date.theme).
  • Notice: Undefined index: formatted_time in theme_date_display_combination() (line 147 of /home/www/www.domicilie.nl/www/sites/all/modules/date/date.theme).

Zoek een woning

Huurwoningen

Exclusief wonen

Nieuwbouwprojecten

Altijd op de hoogte blijven van ons actuele woningaanbod?

Download dan onze GRATIS app

Home > Nieuws > Vraag van de maand: wat houdt bedenktijd in?

Vraag van de maand: wat houdt bedenktijd in?

Wie een voorlopig koopcontract voor een woning ondertekent mag, gedurende drie dagen en zonder opgaaf van reden, zijn koop annuleren. Wanneer u binnen de bedenktijd van de koop afziet, hoeft u geen vergoeding te betalen aan de verkoper.

De bedenktijd gaat in om 0:00 uur van de dag nadat zowel verkoper als koper het voorlopig koopcontract hebben ondertekend. Op de derde dag om 24:00 uur loopt de bedenktijd af. Slechts één van de drie bedenkdagen mag een weekend- of feestdag zijn. Stel dat de bedenktijd ingaat op vrijdag om 0:00 uur, dan eindigt hij niet op maandag om 24:00 uur, maar op dinsdag. Eindigt de bedenktijd op een weekend- of feestdag, dan wordt de termijn verlengd naar de eerstvolgende werkdag.