Zoek een woning

Huurwoningen

Exclusief wonen

Nieuwbouwprojecten

Altijd op de hoogte blijven van ons actuele woningaanbod?

Download dan onze GRATIS app

Home > Nieuws > Salderingsregeling zonnepanelen verlengd tot 2023

Salderingsregeling zonnepanelen verlengd tot 2023

05/05/2019

De Rijksoverheid gaat de salderingsregeling voor zonnepanelen ongewijzigd voortzetten tot 1 januari 2023. Dat hebben minister Wiebes (Economische Zaken en Klimaat) en staatssecretaris Snel (Financiën) besloten. Tot 1 januari 2023 verandert er niets voor wie zonnepanelen heeft.

Volgens de salderingsregeling kunnen eigenaren van zonnepanelen stroom die zij met de panelen opwekken en terugleveren aan het net, aftrekken van het energieverbruik. Vanaf 1 januari 2023 wordt dit voordeel jaarlijks afgebouwd, tot nul in 2031. Volgens het regeerakkoord was het de bedoeling dat het afbouwen al in 2020 zou beginnen.

Dubbele meter verplicht
Voor huishoudens die al zonnepanelen hebben of deze kabinetsperiode nog investeren in zonnepanelen, wordt met deze geleidelijke afbouw van salderen een gemiddelde terugverdientijd van zeven jaar verwacht. Voor het geleidelijk afbouwen is het voor de Belastingdienst wel noodzakelijk dat huishoudens en bedrijven beschikken over een meter die levering en teruglevering afzonderlijk kan meten. Vanaf 1 januari 2023 is het verplicht om zo’n ‘dubbele meter’ in huis te hebben.

Bron: Ministerie van Financiën