Welke woning wandel jij binnen?

Twee keer per jaar vindt de NVM Open Huizen Dag plaats. Tijdens de NVM Open Huizen Dag heb je de mogelijkheid om meerdere woningen op één dag te bezichtigen. Wandel jij binnen bij een appartement, tussenwoning, hoekwoning, 2-onder-1-kapwoning of bij een vrijstaande woning? Er zijn veel verschillende typen woningen die deelnemen, in verschillende wijken, dorpen en steden. Bekijk alvast de deelnemende woningen en stippel jouw route uit!

Bekijk deelnemende woningen

 

Checklist voor kijkers

Ben jij van plan om op 1 oktober op huizenjacht te gaan? Houd dan deze checklist bij de hand. Zo ga je goed voorbereid op pad

Vóór de NVM Open Huizen Dag

Maak een verlanglijst
Kijk voor de NVM Open Huizen Dag op Funda naar de deelnemende huizen die aan jouw wensen voldoen. Ken wel je budget, het heeft geen zin om te gaan kijken bij huizen die ver buiten je budget liggen. Je kunt alvast een onderbouwde selectie maken als je weet wat je maximaal kunt lenen.

Zet ook je B-keuze(s) op je lijstje
Er is vast een huis waar je nieuwsgierig naar bent, maar waar je jezelf niet direct ziet wonen. Zet ‘m toch op je lijstje, want tijdens een openhuizendag kun je prima voor vijf minuten aanwaaien en zien of dit toch niet jouw droomhuis is (of kan worden).

Tijdens de NVM Open Huizen Dag

Ga in gesprek met bewoners

Juist tijdens de NVM Open Huizen Dag kun je gemakkelijk gesprekken aanknopen met de bewoners van het huis waar jij je oog op hebt laten vallen. Want er is geen makelaar bij, er is geen haast en er zijn geen verplichtingen. Vraag ze dus vooral naar de woning zelf, maar ook naar de buurt: hoe is de sfeer? De ov-verbinding? Het horeca-aanbod? Wat je ook belangrijk vindt: vraag ernaar. Nu kan het.

Check de buurt

Pauze is belangrijk en als je bij een potentiële topwoning bent geweest al helemaal: dan kun je namelijk direct de buurt even checken. Ga zitten bij dat ene leuke koffietentje, onderzoek of dat park inderdaad een prettig wandelrondje is en test de lokale broodjeszaak. Zo krijg je een goede indruk van de buurt waar jij misschien wel gaat wonen.

Houd notities bij

Had huis nummer één of nummer drie nou die leuke vide? En waar was ook alweer iets mis met de fundering? Op een openhuizendag kun je een beetje overspoeld worden met informatie en is het lastig die te filteren. Schrijf dus op wat je van welke woning vindt en maak foto’s van wat je niet wilt vergeten. Tip: vraag wel altijd even aan de eigenaren of ze daar geen bezwaar tegen hebben.

Na de NVM Open Huizen Dag

Vergelijk je favorieten

En, zat er iets bij? Bespreek – met je partner, vrienden en familie – welk huis jouw absolute favoriet is.

Topper gevonden? Ga opnieuw.

Is die favoriet echt jouw nieuwe huis? Plan dan een een-op-eenbezichtiging in. Zo kun je in alle rust het huis nogmaals bekijken. Nog even verliefd als tijdens de NVM Open Huizen Dag? Dan hoef je eigenlijk nog maar een ding te doen: bieden en duimen. Succes!

Advies bij het kopen van jouw droomwoning

Naast de woningen die bij Domicilie in de verkoop staan, zijn er nog talloze andere woningen die je vrijblijvend kunt bezichtigen tijdens de NVM Open Huizen Dag. Heb jij nou tijdens de NVM Open Huizen Dag jouw droomwoning gevonden, maar staat deze woning bij een andere makelaar in de verkoop? Dan kunnen onze makelaars je wél deskundig advies geven en je helpen met de onderhandeling en afhandeling. Meer informatie over wat een aankoopmakelaar voor jou kan betekenen en over onze werkwijze lees je hier.