Zoek een woning

Huurwoningen

Exclusief wonen

Nieuwbouwprojecten

Altijd op de hoogte blijven van ons actuele woningaanbod?

Download dan onze GRATIS app

Home > Nieuws > NHG biedt meer mogelijkheden voor senioren

NHG biedt meer mogelijkheden voor senioren

23/04/2018

Per 17 juni 2018 gelden voor het verkrijgen van NHG nieuwe Voorwaarden & Normen (V&N). Hiermee worden belemmeringen weggenomen voor senioren die willen verhuizen naar een meer passende en vaak goedkopere woning, maar door strenger geworden acceptatiecriteria weinig mogelijkheden hebben.

Het wordt mogelijk voor geldverstrekkers om bij hypotheekaanvragen van consumenten die al AOW ontvangen of over maximaal 10 jaar de AOW-leeftijd bereiken te rekenen met de werkelijke lasten, in plaats van de gangbare annuïtaire toets. Dit, in combinatie met de garantiestelling van NHG, maakt een verantwoorde verhoging van de leencapaciteit voor deze groep mogelijk. Hierdoor kan in veel gevallen wél een nieuwe woning worden gefinancierd, vaak met lagere maandlasten.

De NVM hoopt dat de maatregel de doorstroming van senioren zal bevorderen. Veel senioren woningen op dit moment in eengezinswoningen. Een deel van hen wil graag verhuizen naar een meer passende woning, maar heeft vaak moeite om hiervoor financiering te krijgen. 

BRON: NVM