Zoek een woning

Huurwoningen

Exclusief wonen

Nieuwbouwprojecten

Altijd op de hoogte blijven van ons actuele woningaanbod?

Download dan onze GRATIS app

Liefde op het eerste gezicht?

14/02/2021

Rondom Valentijn hangt de liefde in de lucht, hét moment om op zoek te gaan naar een droomhuis. Heb je een leuk huis gezien en was je meteen verkocht? Dat is heel begrijpelijk. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat meer dan 90% van alle beslissingen die wij nemen op basis van emotie gebeurt. Vooral als het aankomt op grote aankopen, zoals het kopen van een huis, spelen onze emoties vaak de hoofdrol. Om te voorkomen dat je spijt krijgt van je aankoop of te veel betaalt voor je nieuwe huis, is het verstandig om een aankoopmakelaar mee te nemen. 

Roze bril

Misschien denk je: een huis kopen, dat kan ik toch zeker zelf wel? Je kijkt op Funda, houdt social media in de gaten en maakt een zoekopdracht aan. En zie je een leuke woning, dan vraag je een bezichtiging aan bij de verkopende makelaar. En zo gebeurt het dat je opeens als een blok voor een huis valt. Maar…liefde maakt blind en je bekijkt alles door een roze bril, waardoor je niet zoveel waarde meer hecht aan een rot kozijn, slecht tegelwerk of een lek dakraam. Daarnaast kan het ook zijn weerslag hebben op de onderhandelingen en bied je misschien wel te snel en/of te hoog. De krappe woningmarkt zorgt er bovendien voor dat je als koper vaak achter het net vist en niet eens de kans krijgt om het huis te bezichtigen. 

Ondersteuning door een professional

Een huis kopen is toch een van de belangrijkste beslissingen in je leven en je wil er de komende jaren met veel plezier gaan wonen. Geen gekke gedachte om je daarbij te laten helpen door een professional, toch? Als aankoopmakelaar komen wij alleen op voor jouw belangen. Een Domicilie aankoopmakelaar helpt je jouw woonwensen op een rijtje te zetten, kijkt kritisch met je mee, wijst je op gebreken, bekijkt de (on)mogelijkheden, doet onderzoek naar het bestemmingsplan, kadaster en bijvoorbeeld een Vereniging van Eigenaren. 

Als aankoopmakelaar hebben wij ook een groot netwerk en toegang tot de NVM-database. Hierdoor zien wij nieuwe woningen als eerste en kunnen wij het koopproces versnellen en versoepelen. Daar gaat de voorkeur van de verkopende partij vaak naar uit. Door samen met een aankoopmakelaar goed beslagen ten ijs te komen, maak je meer kans op jouw droomhuis te bemachtigen. 

Bovendien onderhandelen wij stevig voor je, niet alleen over de prijs maar ook over zaken als opleverdatum, ontbindende voorwaarden en roerende zaken. Zo weet je dat je niet te veel betaalt voor je droomhuis en verdient de aankoopmakelaar zichzelf dubbel en dwars terug!

Kortom: laat je nieuwe liefde je niet blind maken en bespaar tijd, geld en zorgen met een Domicilie aankoopmakelaar! 

Ik wil meer informatie

Lees ook: 7 tips voor het kopen van jouw droomwoning in deze krappe markt