Zoek een woning

Huurwoningen

Exclusief wonen

Nieuwbouwprojecten

Altijd op de hoogte blijven van ons actuele woningaanbod?

Download dan onze GRATIS app

Een snelle hypotheek: wel of geen goed idee?

05/06/2018

Bij het kopen van een woning, is het krijgen van een hypotheek een belangrijke stap. Het aanvragen van een hypotheek kan echter een tijdrovende klus zijn en je wilt je droomhuis niet mislopen omdat de financiering niet op tijd rond was. Een snelle hypotheek is de oplossing! Of toch niet?

In de huidige tijd waarin alles snel, sneller, snelst moet, is het proces van het aanvragen van een hypotheek in de regel juist omgekeerd. Langzaam en in sommige gevallen zelfs stroperig. Dat ligt niet altijd alleen aan de hypotheekverstrekker. Dat ligt aan jezelf, maar ook aan de instanties die je van de benodigde informatie kunnen voorzien. Het ligt aan de post of aan je partner die niet heeft gemeld dat de informatie al binnen is.

Weloverwogen

Het regelen van een hypotheek kost nu eenmaal tijd. En heel eerlijk, die tijd wil je er ook voor nemen. Het gaat hier niet om de aanschaf van een stofzuiger die je. wanneer hij toch niet bevalt, binnen 30 dagen retour kunt zenden. Het aanvragen van een hypotheek moet weloverwogen gebeuren. Bij een hypotheek binnen een week, of zelfs binnen een dag, kan niet gesproken worden over een weloverwogen keuze. Ja, de keuze voor de snelheid. Maar weet je dan ook echt zeker of je de juiste hypotheek hebt gekozen? Daar zijn de meningen over verdeeld.

Misleidend

Is het überhaupt mogelijk een hypotheek binnen een week te realiseren? Over het algemeen niet. Zoals hierboven geschetst moeten er veel gegevens worden verzameld. Deze gegevens komen van verschillende partijen en die garanderen niet dat je binnen een week de gevraagde spullen daadwerkelijk in je mail of brievenbus hebt. Alleen als je vooraf weet welke gegevens van jou benodigd zijn en je die dus ook paraat hebt, is een hypotheek op een dergelijk korte termijn haalbaar. Een beetje misleidend zijn de reclames dus wel.

Serieus

Inmiddels trekt ook de Autoriteit Financiële Markten (AFM) aan de bel en verkondigt dat hypotheekverstrekkers geen reclame meer mogen maken voor de snelheid waarmee zij een hypotheek realiseren. Het afsluiten van een hypotheek is een serieuze aangelegenheid met financiële gevolgen. Pak het daarom serieus aan, laat je goed voorlichten en kies een hypotheek die bij je past.

4Sure hypotheken en verzekeren

Wist je wij samenwerken met twee onafhankelijke financieel adviseurs in Ede en Nijkerk? Daar kunt u rekenen op een eerlijk en onafhankelijk hypotheekadvies op maat. Neem contact op voor een vrijblijvend eerste gesprek: 

4Sure hypotheken & verzekeren, Ede | www.4sureadvies.nl | 0318-67 25 25

Dirksen Financieel Adviseurs, Nijkerk | www.dirksen-nijkerk.nl | 033-24 52 487