Zoek een woning

Huurwoningen

Exclusief wonen

Nieuwbouwprojecten

Altijd op de hoogte blijven van ons actuele woningaanbod?

Download dan onze GRATIS app

Corona update

16/03/2020

Naar aanleiding van de extra maatregelen die het kabinet zondag 15 maart bekend heeft gemaakt ter bestrijding van de uitbreiding van het Corona-virus, hebben wij onze werkwijze en maatregelen nog verder aangescherpt. Wij volgen hierbij de richtlijnen van onze branchevereniging NVM en het RIVM. 

Bij Domicilie heeft het welzijn van onze relaties, opdrachtgevers,  medewerkers en naasten de hoogste prioriteit. Tegelijkertijd streven we ernaar om onze service op het niveau te houden dat opdrachtgevers en relaties van ons gewend zijn. Daarom informeren we je graag over de maatregelen die wij nemen om de verspreiding van het virus te voorkomen. 

Welke maatregelen hebben wij getroffen? 

Algemeen

 • Bij ‘fysieke contacten’ zoals bezichtigingen, ondertekening van koopaktes, taxaties en inspecties volgen wij de geldende richtlijnen, zoals geen handen schudden, vaak handen wassen, hoesten en niesen in de elleboog en anderhalve meter afstand houden van elkaar waar mogelijk. 
 • Wij zorgen er de hele dag voor dat ons kantoor extra goed schoon blijft, bijvoorbeeld de deurklinken en oppervlakken wanneer die (zo min mogelijk) worden aangeraakt. 
 • Wij organiseren geen grote evenementen (zoals open huizen, start verkoop etc.) zolang de maatregelen van de overheid van kracht zijn. 
 • Wij verspreiden ons zoveel mogelijk over werkplekken en waar mogelijk wordt er thuis gewerkt. 
 • Bij (milde) klachten of ziekteverschijnselen blijven onze medewerkers thuis. 

Afspraken en bezichtigingen

 • Reguliere bezichtigingen gaan vooralsnog gewoon door en vinden plaats met één makelaar en maximaal twee kijkers. Wij attenderen zowel verkopers als kijkers erop dat een bezichtiging bij klachten of ziekteverschijnselen niet door kan gaan. Ook vragen wij beide partijen nadrukkelijk om hier transparant en proactief mee om te gaan. 
 • Het transport van woningen gaat voorlopig plaatsvinden zonder de makelaar. Het kan ook zijn dat de notaris contact met je opneemt en je verzoekt om bij volmacht te tekenen. Wij zijn als makelaar nog wel aanwezig bij de eindinspectie in de woning. 
 • Waardebepalingen en verkoopgesprekken op locatie kunnen doorgaan met de makelaar, mits beide partijen geen ziekteverschijnselen vertonen of klachten hebben.
 • Afspraken met de hypotheekadviseur worden, indien mogelijk en altijd in overleg met de betrokkene, op afstand gehouden (telefonisch of via Skype). 

Wat vragen wij van jou? 

Onze makelaars komen dagelijks bij veel mensen thuis, waardoor zij een extra risico lopen op besmetting. Daarom vragen wij ook graag jouw medewerking om de kans op besmetting en verspreiding te voorkomen. 

 • Geen inloop in kantoren
  Wij verzoeken je om tijdelijk niet spontaan binnen te lopen op onze kantoren. We hebben ruime telefonische openingstijden; je kunt ons ook altijd een e-mail sturen of contact opnemen via onze social media kanalen.
   
 • Afstand en handen schudden
  Wij vragen je om tenminste 1,5 meter afstand te houden van onze medewerkers en geen handen te schudden.
   
 • Communiceer open en eerlijk
  We verzoeken je om bij twijfel, ziekte of besmetting dit eerlijk met ons te communiceren. Wij kijken graag samen naar een passende oplossing. Het kan ook voorkomen dat een verkoper of kijker geen bezichtigingen wenst of een afspraak vanwege ziekte of besmetting kan worden afgezegd. Uiteraard zullen we hierover contact met je opnemen.
   
 • Desinfecteer je woning
  Verkoop je je huis via Domicilie, desinfecteer dan je woning als er iemand over de vloer komt of is geweest. Denk aan de deurklinken en andere oppervlakken die zijn aangeraakt. Voor kijkers: probeer niet onnodig veel zaken (zoals deurklinken) aan te raken tijdens de bezichtiging. 

Wat betekent dit voor jou?

Wij kunnen ons voorstellen dat je naar aanleiding van bovenstaande informatie nog vragen hebt. Kan de fotografie van mijn woning doorgaan? Moet ik nu wel mijn huis in de verkoop zetten? Dit en meer vragen hebben wij voor je op een rijtje gezet in onze Corona FAQ.

Lees de Corona FAQ

Heb je na het lezen van dit bericht en de FAQ nog een andere vraag? Neem dan gerust contact op met ons kantoor of je eigen makelaar.

Deze maatregelen gelden vooralsnog tot 6 april. Zodra hier nog iets in verandert, zullen wij dit zo snel mogelijk communiceren. Op deze manier beschermen wij met jouw hulp onze medewerkers, opdrachtgevers en relaties. Bedankt voor je begrip en medewerking!