Zoek een woning

Huurwoningen

Exclusief wonen

Nieuwbouwprojecten

Altijd op de hoogte blijven van ons actuele woningaanbod?

Download dan onze GRATIS app

Home > Nieuws > Consument lijdt steeds meer onder de gespannen woningmarkt

Consument lijdt steeds meer onder de gespannen woningmarkt

16/04/2018

Stagnerende nieuwbouw, een slinkend aanbod aan koopwoningen, forse prijsstijgingen en er is te weinig overdracht van woningen uit de corporatiesector om de krappe markt aan te jagen. Dat zijn de ingrediënten voor de huidige woningmarkt die meer en meer vastloopt.

De NVM publiceerde vorige week vandaag haar kwartaalcijfers over het 1ste kwartaal van 2018. Hoewel er ook regio’s zijn waar de woningmarkt floreert, gaat het in steeds meer delen van het land niet best. Minder woningen in aanbod, flinke prijsstijgingen en consumenten die steeds minder te kiezen hebben en diep in de buidel moeten tasten om aan een koopwoning te komen. “Als dit zo doorgaat, loopt de boel binnenkort vast”, zegt de NVM-voorzitter.

De regio Ede e.o. ontwikkelt zich op sommige punten anders dan het landelijk gemiddelde. Een voorbeeld is het percentage woningen dat boven de vraagprijs wordt verkocht; in deze regio is dat 'slechts' 16,6%, terwijl dit landelijk op 27,8% ligt. Een ander voorbeeld is het aantal verkopen in het eerste kwartaal van 2018. Die daalde in deze regio sterker dan het landelijk gemiddelde.

In de regio Barneveld, waar Nijkerk onder valt, is het percentage woningen dat boven de vraagprijs wordt verkocht 22,4%. Het verschil tussen de (laatste) vraagprijs en transactieprijs bedraagt hier 1,2%. 

Lees het volledige bericht op de website van de NVM. 

BRON: NVM