Zoek een woning

Huurwoningen

Exclusief wonen

Nieuwbouwprojecten

Altijd op de hoogte blijven van ons actuele woningaanbod?

Download dan onze GRATIS app

Home > Nieuws > Cashen overwaarde populair onder gepensioneerde huizenbezitters

Cashen overwaarde populair onder gepensioneerde huizenbezitters

09/07/2019

Het verzilveren van de overwaarde op de woning is in trek onder oudere huizenbezitters. Dat signaleren Vereniging Eigen Huis en De Hypotheekshop.

Tot tien jaar geleden was het vrij gemakkelijk: de overwaarde van je woning cashen zonder te hoeven verhuizen. Met een opeethypotheek kon de gepensioneerde huizenbezitter de overwaarde gebruiken voor de dingen die het leven aangenaam maken. 

De crisis gooide roet in het eten: doordat de huizenmarkt instortte en huizenprijzen met 25 procent daalden, trokken de geldverstrekkers zich terug. Van overwaarde was amper sprake, eerder van onderwaarde. Met dank aan de stijgende huizenprijzen en de lage rente, is dat vandaag wel anders. 

Het gevolg: het product wordt weer mondjesmaat aangeboden. En de interesse onder ouderen is bijzonder groot, blijkt uit het grote aantal telefoontjes en mailtjes dat binnenkomt bij de belangenvereniging. Ook de eigen pagina met informatie over overwaarde is meer dan 11.500 keer bezocht en de overwaardescan van Eigen Huis is al ruim 30.000 keer ingevuld.

Lees verder bij De Gelderlander