Zoek een woning

Huurwoningen

Exclusief wonen

Nieuwbouwprojecten

Altijd op de hoogte blijven van ons actuele woningaanbod?

Download dan onze GRATIS app

10 tips voor een geslaagde bezichtiging

20/10/2017

U verkoopt uw woning graag zo snel mogelijk. Kleine dingen in en om het huis kunnen daarbij daadwerkelijk helpen. Het zijn vaak zaken die u zelf in de hand heeft. De tips en suggesties die wij u geven, gaan uit van één centraal idee: de eerste indruk is het belangrijkst!

 

 

 1. De buitenkant
  De eerste indruk is vaak allesbepalend. De bezichtiging begint al buiten; zorg er daarom voor dat het schilderwerk niets te wensen overlaat. Afbladderende verf is absoluut not-done! Gezeemde ramen laten uw woning stralen. 
   
 2. De entree
  Zorg dat de entree een ruime indruk maakt. Verwijder jassen en rondslingerende schoenen. Plaats eventueel een spiegel om de ruimte te vergroten. 
   
 3. Overdrijf het niet
  Zorg dat alles opgeruimd, schoon en netjes is maar maak het niet te bont. Natuurlijk, de tuin moet er netjes bij liggen, het kleinste kamertje en de badkamer moeten helder zijn, de ingebouwde kasten goed opgeruimd, de bel goed gepoetst en de ramen gelapt. Maar het moet niet te clean worden. In een huis wordt geleefd; plezierig geleefd en dat moet er afstralen. Vergeet daarom ook het bloemetje niet.
   
 4. Niets te verbergen
  U heeft niets te verbergen. Sluit bepaalde ruimtes niet af en zorg dat er overal sleutels van zijn. 
   
 5. Ruimte en licht
  Hoe meer ruimte en licht, hoe groter de woning oogt. Zorg dus dat alle gordijnen geopend zijn. Wanneer de bezichtiging in de avond plaatsvindt, vergeet dan niet het licht binnen en buiten aan te doen. Dat staat gastvrij. Loop vooraf de lampen even na en vervang de lampen die stuk zijn.
   
 6. Visuele foefjes
  Er zijn wat visuele trucjes, die rust en ruimte geven. Door ingebouwde kasten goed op te ruimen, lijken ze groter. Gelapte ramen zorgen voor helder licht, waardoor ze groter lijken. Zorg dat de aandacht niet wordt afgeleid door grote voorwerpen waar men omheen moet laveren, zoals een fiets of een kinderwagen in de hal, gang of trappenhuis.
   
 7. Let op geurtjes
  Vermijd onaangename kookgeurtjes in huis met de nadruk op onaangename, want de geur van vers brood vindt men bijvoorbeeld wel aangenaam. Dit geldt ook voor de geur van koffie of appeltaart. 
   
 8. Verhelp kleine gebreken
  Het is belangrijk kleine gebreken, zoals loszittende deurknoppen, kapotte ramen, loszittend behang of piepende scharnieren, te repareren of dat te laten doen. Controleer de sanitaire voorzieningen. Druppelt er een kraan of functioneert het toilet slecht? Laat dat dan nog even verhelpen voor de bezichtiging. Zorg dat eventuele kalkresten aan kranen zijn verwijderd. 
   
 9. De tuin
  Ook de tuin is onderdeel van uw woning. Vergeet dus niet uitgebloeide bloemen en planten te verwijderen. Veeg het terras en maai het gazon, een schoffel door de perkjes om ook hier pluspunten te scoren. 
   
 10. Huisdieren
  Heeft u huisdieren? Niet iedere bezichtiger zit te wachten op een nieuwsgierige hond of kat om zich heen. Neem deze viervoeters dus even met u mee tijdens de bezichtiging.

Over het algemeen is een bezichtiger vrijer met zijn vragen en opmerkingen wanneer de verkoper niet aanwezig is. Daarom raadt Domicilie makelaars aan dat de verkoper in ieder geval niet aanwezig is bij de eerste bezichtiging. Domicilie zal er alles aan doen om de bezichtiger een positieve indruk te geven en daardoor een mogelijke verkoop tot stand te brengen.Ook uw woning verkopen? Neem contact op met Domicilie Makelaars voor een vrijblijvende afspraak en een gratis waardebepaling!

Ede: 0318-69 35 02 |  ede@domicilie.nl
Nijkerk: 033-20 00 181 | nijkerk@domicilie.n